İtalya · Lisans
Information Engineering Bachelor
University of Padova · Padova
İngilizce · Mühendislik
Kabul, ücret ve kaynakları incele →Padova, İtalya · Yüksek lisans · İngilizce. Türkiye’den başvuru için program, kabul ve maliyet bilgilerini kaynaklarıyla inceleyin.
2027 Güz kararı için teyit gereken alanlar: Ücret, yıl ve aday kategorisi; Başvuru dönemi ve son tarih. Kaynağın yılı ve aday grubu her bilginin yanında gösterilir.
Son kayıt kontrolü: 2026-10-18. Bu tarih bütün koşulların bugün yeniden doğrulandığı anlamına gelmez.
Eski / farklı dönem · teyit gerekli
2990EUR akademik yıl
Group B programları için sabit, yeniden hesaplanamayan yıllık kapsamlı katkı 2.990 EUR'dur. İlk yıl ayrıca 192 EUR bölgesel vergi ve 16 EUR damga vergisi ödenir. 2027–28 kesin ücreti değildir ve otomatik bütçe hesabına girmez; muafiyetler veya resmî özel ülke kategorileri sonucu değiştirebilir.
Dönem: 2026–27; Mühendislik ve Fen okullarında, AB dışı vatandaş ve aile birimi İtalya dışında yerleşik aday · Kontrol: 2026-10-10 · Kapsam: institution · TR-nonEU
Kaynağı aç ↗Doğrulanmış · 2027 Güz kapsamı
2027–28Türkiye tablosu yüksek lisans erişimi için Lisans Diploması ve en az2,7/4GPA ister. CS ayrıca ilgili bilişim derecesi/becerileri; DS matematik ve bilgisayar altyapısı inceler.açıklama
Bu erişim eşiği kabul garantisi değildir: her program akademik uygunluğu ayrıca inceler; karar Admissions&WelcomeUnit/ilgili kurulda. YKS/TYT/AYT lisans başvuru sütunundadır, yüksek lisansa ek koşul yapılmaz.
Dönem: 2027–28;15Eylül2026güncellenmiş ülke tablosu · Kontrol: 2026-10-17 · Kapsam: program · TR-nonEU
Kaynağı aç ↗Doğrulanmış · 2027 Güz kapsamı
6IELTS toplam
IELTSAcademic veyaGeneralTraining6.0; homebased veone-skillretake kabul. TOEFL20Ocak2026ya kadar86,21Ocaktan4.5; IELTSalt bölüm eşiği belirtilmez.
Dönem: 2027–28;15Eylül2026seçimi için güncel B2listesi · Kontrol: 2026-10-17 · Kapsam: program · TR-nonEU
Kaynağı aç ↗Eski / farklı dönem · teyit gerekli
2027-03-01tarih
Resmî takvimde ilk başvuru penceresi 15 Eylül–15 Kasım 2026, ikinci pencere 1 Aralık 2026–1 Mart 2027'dir. Burada İtalya dışında yaşayan AB dışı aday için son düzenli pencerenin kapanışı gösterilir; üçüncü çağrı yalnız AB vatandaşları ve İtalya'da yaşayan AB dışı adaylar içindir. İlk çağrı halen 15 Kasım 2026 saat 23:59:59 CET kapanışını gösterir; yılda tek program başvurusu sınırı korunur.
Dönem: 2027–28; İngilizce, açık kabul ancak koşullu yüksek lisans programları; uluslararası diplomalı aday · Kontrol: 2026-10-18 · Kapsam: institution · TR-nonEU
Doğrulanmış · 2027 Güz kapsamı
2027 Güzbaşlangıç dönemi
Padova tam zamanlı İngilizce MSc; kayıt ve diploma/dil koşulları sağlanmalı. Ücret satırının yılı açık olmadığından2950EUR2027kesin öğrenim ücretine aktarılmadı.
Dönem: 2027–28;1Ekim2027başlangıcı · Kontrol: 2026-10-17 · Kapsam: program · TR-nonEU
Kaynağı aç ↗Bilinmiyor / teyit gerekli
Bu alanın seçilen dönem için yeterli kaynaklı kanıtı henüz yok.
Seçilen yılın öğrenim ücreti ile kullanılabilir yaşam aralığı birlikte doğrulanamadığı için yıllık toplam verilmiyor. Eksik kalemler sıfır sayılmaz; kişisel varsayımlarınızı hesaplayıcıya girebilirsiniz.
2 yıl
Kontrol tarihindeki uluslararası koşullar · doğrulanmış
Kaynak dönemi: Kontrol tarihindeki uluslararası koşullar · Son kontrol: 2026-10-08 · doğrulanmış
Resmî / kayıtlı kaynağı aç ↗İngilizce
Kontrol tarihindeki uluslararası koşullar · doğrulanmış
Kaynak dönemi: Kontrol tarihindeki uluslararası koşullar · Son kontrol: 2026-10-08 · doğrulanmış
Resmî / kayıtlı kaynağı aç ↗En az üç yıllık bilgisayar bilimi, bilgi mühendisliği veya ilgili lisans; programlama, algoritmalar, bilgisayar mimarisi/işletim sistemi/ağlar ve veritabanında kanıtlanmış beceri. İngilizce B2. İtalyan diplomaları için verilen not eşiği Türk diplomasına otomatik uygulanmaz.
Kontrol tarihindeki uluslararası koşullar · doğrulanmış
Kaynak dönemi: Kontrol tarihindeki uluslararası koşullar · Son kontrol: 2026-10-08 · doğrulanmış
Resmî / kayıtlı kaynağı aç ↗Henüz doğrulanmadı.
2027–28 · bilinmiyor
Kaynak dönemi: 2027–28 · Son kontrol: 2026-10-08 · bilinmiyor
Resmî / kayıtlı kaynağı aç ↗2990 EUR akademik yıl
2026–27; Mühendislik ve Fen okullarında, AB dışı vatandaş ve aile birimi İtalya dışında yerleşik aday · tahmini
Kaynak dönemi: 2026–27; Mühendislik ve Fen okullarında, AB dışı vatandaş ve aile birimi İtalya dışında yerleşik aday · Son kontrol: 2026-10-10 · tahmini
Group B programları için sabit, yeniden hesaplanamayan yıllık kapsamlı katkı 2.990 EUR'dur. İlk yıl ayrıca 192 EUR bölgesel vergi ve 16 EUR damga vergisi ödenir. 2027–28 kesin ücreti değildir ve otomatik bütçe hesabına girmez; muafiyetler veya resmî özel ülke kategorileri sonucu değiştirebilir.
Resmî / kayıtlı kaynağı aç ↗Henüz doğrulanmadı.
2027–28 · bilinmiyor
Kaynak dönemi: 2027–28 · Son kontrol: Bilinmiyor · bilinmiyor
Henüz doğrulanmadı.
Kontrol tarihindeki uluslararası koşullar · bilinmiyor
Kaynak dönemi: Kontrol tarihindeki uluslararası koşullar · Son kontrol: 2026-10-08 · bilinmiyor
Resmî / kayıtlı kaynağı aç ↗2027–28 öğrenim ücreti teyit edilmeli. Eksik yaşam ve tek seferlik giderler toplam maliyete sıfır olarak eklenmez.
Aşağıdaki bulguların akademik yılı ve aday kapsamı farklı olabilir. Özgün kaynak terimleri korunur; geçmiş dönem verileri 2027 koşuluna dönüştürülmez.
Kaynak dönemi: 2025/26
Kapsam: Institution-wide; all levels in the MUR first-entry measure · University of Padua institution, code 2801 · Entrants whose upper-secondary diploma country is Turchia
Birim: first-time entrants
Resmî kaynağı aç ↗İnceleme: 2026-10-22 · Kaynak içi konum: Official filtered datastore record
The API response does not identify programme, degree class, subject or citizenship.
Exa exposed parsed response text rather than source-origin bytes; no SHA256 is claimed.
Kaynak dönemi: 2027/28
Kapsam: Yüksek lisans · Padua; Department of Mathematics, Via Trieste 63 · All programme applicants
Birim: programme profile
Resmî kaynağı aç ↗İnceleme: 2026-10-22 · Kaynak içi konum: Programme facts table
The annual tuition amount is displayed on the 2027/28 programme page, but the page does not itemise regional tax, exemptions or total programme cost.
Country-specific Turkish degree and GPA evaluation remains individual and is not stated on this page.
Kaynak dönemi: 2027/28 factsheet
Kapsam: Yüksek lisans · Padua · Enrolled students
Birim: track names
Resmî kaynağı aç ↗İnceleme: 2026-10-22 · Kaynak içi konum: Programme structure
The annual tuition amount is displayed on the 2027/28 programme page, but the page does not itemise regional tax, exemptions or total programme cost.
Country-specific Turkish degree and GPA evaluation remains individual and is not stated on this page.
Kaynak dönemi: 2027/28
Kapsam: Yüksek lisans · Padua · Applicants with a foreign bachelor's degree, including Turkey
Birim: eligibility rule
Resmî kaynağı aç ↗İnceleme: 2026-10-22 · Kaynak içi konum: Entry qualification
The annual tuition amount is displayed on the 2027/28 programme page, but the page does not itemise regional tax, exemptions or total programme cost.
Country-specific Turkish degree and GPA evaluation remains individual and is not stated on this page.
Kaynak dönemi: standing policy; reviewed 2026-10-22
Kapsam: Yüksek lisans · Padua · International applicants
Birim: knowledge areas
Resmî kaynağı aç ↗İnceleme: 2026-10-22 · Kaynak içi konum: Enrollment overview and international-student requirements
The page does not publish a Turkey-specific GPA conversion or intake-year-specific call.
Kaynak dönemi: 2027/28
Kapsam: Yüksek lisans · Padua · Applicants with a foreign entry qualification, including Turkey
Birim: CEFR
Resmî kaynağı aç ↗İnceleme: 2026-10-22 · Kaynak içi konum: English-taught programmes, foreign qualifications
The Italian page is the controlling source; the programme-specific factsheet must still be checked for additional methods.
Kaynak dönemi: 2027/28
Kapsam: Yüksek lisans · Padua · International applicants; eligibility category determined by the portal
Birim: date range
Resmî kaynağı aç ↗İnceleme: 2026-10-22 · Kaynak içi konum: Other requirements and application deadline
The annual tuition amount is displayed on the 2027/28 programme page, but the page does not itemise regional tax, exemptions or total programme cost.
Country-specific Turkish degree and GPA evaluation remains individual and is not stated on this page.
Kaynak dönemi: 2027/28
Kapsam: Yüksek lisans · Padua · Applicants eligible for the second call under portal category rules
Birim: date range
Resmî kaynağı aç ↗İnceleme: 2026-10-22 · Kaynak içi konum: Other requirements
The annual tuition amount is displayed on the 2027/28 programme page, but the page does not itemise regional tax, exemptions or total programme cost.
Country-specific Turkish degree and GPA evaluation remains individual and is not stated on this page.
Kaynak dönemi: 2027/28
Kapsam: Yüksek lisans · Padua · EU students and non-EU students residing in Italy
Birim: date range and category
Resmî kaynağı aç ↗İnceleme: 2026-10-22 · Kaynak içi konum: Other requirements
The annual tuition amount is displayed on the 2027/28 programme page, but the page does not itemise regional tax, exemptions or total programme cost.
Country-specific Turkish degree and GPA evaluation remains individual and is not stated on this page.
Kaynak dönemi: 2027/28
Kapsam: Yüksek lisans · Padua · All applicants
Birim: application rule
Resmî kaynağı aç ↗İnceleme: 2026-10-22 · Kaynak içi konum: Other requirements
The annual tuition amount is displayed on the 2027/28 programme page, but the page does not itemise regional tax, exemptions or total programme cost.
Country-specific Turkish degree and GPA evaluation remains individual and is not stated on this page.
Kaynak dönemi: 2027/28
Kapsam: Yüksek lisans · Padua · Admitted and enrolled students
Birim: date
Resmî kaynağı aç ↗İnceleme: 2026-10-22 · Kaynak içi konum: Studies commence
The annual tuition amount is displayed on the 2027/28 programme page, but the page does not itemise regional tax, exemptions or total programme cost.
Country-specific Turkish degree and GPA evaluation remains individual and is not stated on this page.
Kaynak dönemi: 2027/28 programme page
Kapsam: Yüksek lisans · Padua · Displayed programme-page amount; individual fee classification not resolved
Birim: per year EUR
Resmî kaynağı aç ↗İnceleme: 2026-10-22 · Kaynak içi konum: Tuition fee row
The annual tuition amount is displayed on the 2027/28 programme page, but the page does not itemise regional tax, exemptions or total programme cost.
Country-specific Turkish degree and GPA evaluation remains individual and is not stated on this page.
Kaynak dönemi: 2027/28 programme page
Kapsam: Yüksek lisans · Padua · Programme applicants
Birim: one-time EUR
Resmî kaynağı aç ↗İnceleme: 2026-10-22 · Kaynak içi konum: Application fee row
The annual tuition amount is displayed on the 2027/28 programme page, but the page does not itemise regional tax, exemptions or total programme cost.
Country-specific Turkish degree and GPA evaluation remains individual and is not stated on this page.
Kaynak dönemi: 2027/28 application cycle
Kapsam: Yüksek lisans · Padua · Foreign entry qualification holders
Birim: validity rule
Resmî kaynağı aç ↗İnceleme: 2026-10-22 · Kaynak içi konum: English-taught programmes, certificate validity
The Italian page is the controlling source; the programme-specific factsheet must still be checked for additional methods.
Kaynak dönemi: 2027/28 application cycle
Kapsam: Yüksek lisans · Padua · Foreign entry qualification holders
Birim: date
Resmî kaynağı aç ↗İnceleme: 2026-10-22 · Kaynak içi konum: English-taught programmes, submission timing
The Italian page is the controlling source; the programme-specific factsheet must still be checked for additional methods.
Kaynak dönemi: Current list linked for the 2027/28 application cycle
Kapsam: Yüksek lisans · Padua · Foreign entry qualification holders requiring B2 proof
Birim: minimum score
Resmî kaynağı aç ↗İnceleme: 2026-10-22 · Kaynak içi konum: B2 column
The PDF has no academic-year heading; applicability is established by its current link from the foreign-qualification language page.
Only the B2 values needed for this programme are structured here; the document also lists other certificates and C1 thresholds.
Kaynak dönemi: Current list linked for the 2027/28 application cycle
Kapsam: Yüksek lisans · Padua · Foreign entry qualification holders
Birim: exemption categories
Resmî kaynağı aç ↗İnceleme: 2026-10-22 · Kaynak içi konum: Full exemption list
An English-medium degree earned at an institution in Turkey is not expressly exempted by this location-based list; individual decisions are not inferred.
Kaynak dönemi: 2027/28
Kapsam: Yüksek lisans · Padua · Applicants with a foreign qualification, including Turkey
Birim: document rule
Resmî kaynağı aç ↗İnceleme: 2026-10-22 · Kaynak içi konum: Entry qualification documents
The annual tuition amount is displayed on the 2027/28 programme page, but the page does not itemise regional tax, exemptions or total programme cost.
Country-specific Turkish degree and GPA evaluation remains individual and is not stated on this page.
Kaynak dönemi: 2027/28 procedure
Kapsam: Yüksek lisans · University of Padua · International degree seekers
Birim: availability
Resmî kaynağı aç ↗İnceleme: 2026-10-22 · Kaynak içi konum: Application procedures note
This is a university-wide procedure page; the programme factsheet controls Computer Science-specific dates and requirements.
Bu sayfa kabul garantisi vermez. Programa özgü diploma yolu, gerekli dersler ve dil belgesi üniversitenin değerlendirmesine tabidir. Yukarıdaki kapsamı ve açık koşulları kontrol edin.
Yalnız 2027 ve uygun aday grubu için doğrulanmış kayıt bu kapsamda kullanılabilir. Önceki yıl ve koşullu ücretler ayrıca etiketlenir.
Verileri nasıl inceliyoruz?İtalya · Lisans
University of Padova · Padova
İngilizce · Mühendislik
Kabul, ücret ve kaynakları incele →İtalya · Yüksek lisans
University of Padova · Padova
İngilizce · Veri Bilimi
Kabul, ücret ve kaynakları incele →İtalya · Yüksek lisans
University of Padova · Padova
İngilizce · İşletme
Kabul, ücret ve kaynakları incele →